Sindromul Netherton este o efectiune care afecteaza deopotriva pielea, parul si sitemul imunitar, care la momentul de fata nu are tratament garantat

Sindromul Netherton

0 recenzii

Cuprins

1. Ce este sindromul Netherton?
2. Care sunt semnele si simptomele sindromului Netherton?
3. Simptomatologie
4. Diagnostic
5. Care este tratamentul pentru sindromul Netherton?

 

Ce este sindromul Netherton?

Mergi la cuprinsSindromul Netherton este o tulburare care afecteaza pielea, parul si sistemul imunitar. Sindromul Netherton este o afectiune rara mostenita care prezinta urmatoarele trei caracteristici:

 

  • Erythrodermia - piele inflamata, rosie, scalabila
  • Trichorrhexis (par de bambus) - par scurt, fragil, fara luciu
  • Predispozitie la probleme de alergie

Persoanele cu sindrom Netherton pot prezenta unele sau toate aceste caracteristici cu diferite grade de severitate.

 

Care sunt semnele si simptomele sindromului Netherton?

Mergi la cuprins


Sindromul Netherton poate fi evident la nastere sau in primele saptamani de viata. Pielea este rosie si  prezinta ihtioza. Ihioza se clasifica in functie de aspectul clinic si de modul de dobindire a bolii. Multi dintre pacientii cu ihtioza sunt primii din familiile lor care au aceasta afectiune. In aceste cazuri felul in care boala a fost mostenita nu poate fi precizat. Aspectul clinic al afectiunii nu este intotdeauna edificator al cauzei acestei boli. Nu intotdeauna doi indivizi cu aceeasi forma de boala au simptomatologie similara. Bebelusii sunt mai expusi riscului de infectie, ceea ce poate pune viata in pericol in unele cazuri. Nou-nascutii cu simptome severe au deseori un prognostic slab.
 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Simptomatologie

Mergi la cuprinsToate formele de ihtioza se manifesta prin piele uscata, solzoaza, aspra. Elementele cheie de diagnostic sunt modificarile aparute la nivelul pielii. Modificarile parului si unghiilor sunt mentionate doar daca se considera ca ar avea aceeasi cauza cu modificarile pielii.
Majoritatea formelor de ihtioza se manifesta clinic prin modificari la nivelul pielii.Mancarimea este o problema comuna pentru persoanele afectate, iar zgarierea poate duce la infectii frecvente
In unele cazuri pot apare modificari asociate la nivelul organelor sistemice. Aceste modificari se considera a fi date de aceleasi anomalii genetice care sunt responsabile de aparitia ihtiozei.
Ihtioza poate aparea de la nastere sau in timpul copilariei. Uneori forma ihtiozei se poate schimba in timp.
Majoritatea persoanelor cu sindrom Netherton au probleme legate de sistemul imunitar cum ar fi alergii alimentare, febra fanului, astm sau o afectiune inflamatorie a pielii numita eczema.

 

 

Diagnostic

Mergi la cuprins


Pentru a diagnostica tricoreza, veti avea nevoie de un examen fizic. Medicul dumneavoastra va extrage un fir de par de la nivelul scalpului pentru a-l observa sub microscop. Biopsia cutanata si testarea ADN-ului pot fi, de asemenea, efectuate pentru confirmarea diagnosticului.

 

Care este tratamentul pentru sindromul Netherton?

Mergi la cuprins

 


Nu exista un tratament specific pentru sindromul Netherton. Scopurile tratamentului sunt de a gestiona simptomele si de a preveni infectiile cutanate si alte complicatii.
Se recomanda folosirea emolientilor si a keratoliticelor (de exemplu, creme care contin uree, acid lactic sau acid salicilic) pentru a mentine pielea umeda si hidratata


Antibioticele pot fi utilizate pentru infectii cutanate.Substantele steroide locale pot fi utile in cazul copiilor mai mari cu eczeme, dar pot fi absorbiti prea mult la sugarii cu eritroderma, provocand complicatii.
Simptomele sindromului Netherton au tendinta de a se imbunatati odata cu varsta. Sindromul Netherton poate creste riscul aparitiei cancerului de piele.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *