Solutiile naturale pentru combaterea suparatoarelor infectii urinare sunt eficiente si la indemana oricui.

Tratament fara antibiotice pentru infectiile urinare

0 recenzii
 
 
Infectiile urinare sunt cauzate, in general, de bacteriile care intra in tractul urinar prin deschiderea uretrei. Corpul nostru are cateva mecanisme de aparare impotriva microbilor, insa uneori acestia din urma reusesc sa intre si sa se multiplice in vezica urinara, lipindu-se la mucoasa si provocand aparitia inflamatiilor. 
 
Cele mai intalnite simptome ale infectiilor urinare sunt: urinari frecvente, senzatie de usturime in timpul urinarii si senzatie de disconfort in zona inferioara a abdomenului, insa acestea depind de la persoana la persoana. 
 
Tratamentul infectiilor urinare este combatut, de regula, cu medicamente de tip antibiotic, insa exista o sumedenie de remedii naturale si la indeamana oricum ce pot ajuta cu brio atat la prevenirea cat si la tratarea infectiilor de acest tip.

 

 

1. Beti suficienta apa

 
Doctorii recomanda consumul a cel putin 2 litri de apa pe zi fiindca astfel cantitatea de urina produsa creste, iar vezica urinara va fi golita mai des, impiedicand-se astfel inmultirea bacteriilor. Este lucru stiut faptul ca microbii si toxinele sunt eliminate si pe calea urinei, acesta fiind unul din mecanismele naturale de aparare ale organismului. 
 
pH-ul urinei are un rol esential in mentinerea sanatatii tractului urinar, iar studiile au demonstrat ca un pH al urinei asemanator cu cel al apei, adica oarecum neutru, este cea mai buna metoda de lupta impotriva infectiilor. Prof. Jeffrey P. Henderson de la Washington University School of Medicine  a descoperit faptul ca inmultirea bacteriilor este restrictionata de activitatea unei proteine nuita siderocalina, a carei prezenta este accentuata de neutralitatea pH-ului urinei.
 
Beti suficienta apa pentru a mentine un pH al urinei cat mai neutru.

 

2. Eliminati cat mai des urina

 
Daca beti suficienta apa, veti simti nevoia sa mergeti la toaleta mai des. Totusi, unii din noi au dezvoltat un obicei din a nu merge la toaleta, fiind uneori fortati de imprejurari. Astfel, oferim mai mult timp bacteriilor sa se multiplice si sa invadeze mucoasa vezicii urinare, pe langa pericolele pe care le provoaca urina concentrata. Daca nu eliminam continutul vezicii urinare, bacteriile se pot grupa in biofilme ce pot rezista chiar si celor mai puternice antibiotice.
 

3. Faceti bai in sezut

 
O baie calda in pozitia sezut poate ameliora durerile si disconfortul asociat infectiilor urinare. Pentru acest tip de baie trebuie sa va asezati in cada si sa lasati apa sa acopere doar zona pelvina, coapsele si putin din abdomen. 
O baie calda ajuta la atenuarea durerii si una rece are proprietati antibacteriene. 
 

4. Aplicati caldura pe abdomen

 
Daca nu aveti timp si nici chef de o baie calda, puteti sa va asezati pe abdomen o sticla cu apa calda sau o patura electrica. Astfel, presiunea din zona pelvina va scadea, putand chiar sa reduca inflamatia prin sustinerea circulatiei sanguine in zona respectiva.
 

5. Beti ceai de patrunjel

 
Ceaiul de patrunjel este unul din cele mai cunoscute remedii impotriva infectiilor urinare. Fierbeti cel putin patru cani de apa, apoi luati apa de pe foc si adaugati patru linguri de patrunjel tocat. Lasati la infuzat timp de 20 de minute.  Pentru a fi eficient, ceaiul de patrunjel trebuie baut in cantitati de pana la 4 cani pe zi timp de cel putin o saptamana. Simptomele infectiei urinare vor incepe sa se amelioreze inca din ziua a treia.

 

6. Mancati usturoi

 
Usturoiul are proprietati antibacteriene datorita substantei din compozitie numita alicina, un compus de sulf care se formeaza atunci cand zdrobim cateii de usturoi. Daca mancam o cantitate suficienta de usturoi, urina va capata un miros specific, insa oricat de neplacut ar fi, acesta ramane unul din cele mai eficiente remedii pentru infectiile urinare. 
 
Zdrobiti 3-5 catei de ustruoi, amestecati-i cu unt sau otet si folositi acest dressing la salata. Daca nu va place deloc mirosul sau gustul de usturoi, inghititi-l nemestecat. 

 

7. Beti ceai de coriandru

 

Adaugati o lingurita de boabe de coriandru pisate in ceaiul pe care obisnuiti sa il beti, acesta incurajeaza formarea urinei si eliminarea ei impreuna cu bacteriile cauzatoare ale infectiei. 
 
Beti acest ceai de doua ori pe zi. Medicina ayurvedica sustine proprietatile antiinflamatorii ale coriandrului, iar medicina traditionala a dovedit faptul ca impiedica proliferarea bacteriilor nocive.
 

8. Beti apa sau lapte de cocos

 
Apa de cocos este lichidul incolor ce se afla la interiorul nucii de cocos, iar laptele de cocos este obtinut din zdrobirea si stoarcerea continutului alb al nucii de cocos. Ambele reprezinta remedii folosite de popoarele indiene pentru infectiile urinare. Apa de cocos este o bautura racoritoare bogata in electroliti si care are o compozitie similara cu plasma din sange. Consumarea apei de cocos de 2-3 pe zi poate indeparta infectia urinara in cateva zile.
 
Laptele de cocos este de ajutor deoarece contine o substanta minune numita monolaurina, ce actioneaza ca un antimicrobian puternic. 
 

9. Incercati sa consumati Strugurii ursului (Uva ursi) si D-manoza

 
Suplimentele care contin aceste doua remedii naturiste ajuta la tratarea infectiilor urinare deoarece lupta impotriva inflamatiilor.
 
Uva ursi este o planta folosita pentru tratarea inflamatiilor frecvente ale vezicii urinare cu mult timp inainte de aparitia antibioticelor.
 
D-manoza este zaharul continut de merisoare si afine ce impiedica atasarea bacteriilor pe peretii vezicii urinare. 

 

10. Consumati iaurt grecesc si alimente ce contin probiotice

 
Iaurtul grecesc contine bacterii benefice pentru organism precum Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus, responsabile de fermentarea laptelui. 
 
Tratamentul cu antibiotice prescris de medici pentru tratarea infectiilor urinare afecteaza flora intestinala a organismului, creandu-ne neplaceri digestive. Suplimentarea dietei cu alimente bogate in bacterii probiotice ajuta la restabilirea florei si intarirea sistemului imunitar. 

Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *