Hemianopsia este o pierdere a vederii in jumatate din campul vizual al unui ochi sau al ambilor ochi

Hemianopsia

0 recenzii
Hemianopsia

Cuprins

1. Ce este Hemianopsia
2. Tipuri de hemianopsie
3. Care sunt simptomele Hemianopsiei?
4. Cum este diagnosticata Hemianopsia?
5. Cum este tratata Hemianopsia?

Ce este Hemianopsia

Mergi la cuprins

Hemianopsia este o pierdere a vederii in jumatate din campul vizual al unui ochi sau al ambilor ochi. Cele mai frecvente cauzele ale hemianopsiei sunt accident vascular cerebral, tumori cerebrale si traume la nivelul creierului.Hemianopsia este un defect functional care poate afecta partea dreapta sau stanga. Pacientii care au suferit un atac vascular cerebral cu slabiciune, de exemplu, a bratului si piciorului drept, au vedere slabita pe partea dreapta. Unii oameni isi pierd vederea in general in partea de sus sau de jos a zonei afectate, in timp ce altii isi pierd vederea complet in toata zona afectata.

Cele mai frecvente cauze ale leziunilor cerebrale care pot duce la hemianopsie sunt:

 • accident vascular cerebral
 • tumori
 • leziuni traumatice ale capului


Mai putin frecvent, leziunile cerebrale pot fi, de asemenea, cauzate de:

 • anevrism
 • infectie
 • expunerea la toxine
 • tulburari neurodegenerative
 • evenimente tranzitorii, cum ar fi convulsii sau migrene

 

Tipuri de hemianopsie

Mergi la cuprins

O persoana cu hemianopsie poate vedea numai o parte din campul vizual al fiecarui ochi. Hemianopsia este clasificata pe partea de camp vizual care lipseste:

 

 • bitemporala: jumatatea exterioara a fiecarui camp vizual
 • omonima: aceeasi jumatate din fiecare camp vizual
 • drept omonima: jumatatea dreapta a fiecarui camp vizual
 • stanga omonima: jumatatea stanga a fiecarui camp vizual
 • superioara: jumatatea superioara a fiecarui camp vizual
 • inferioara: jumatatea inferioara a fiecarui camp vizual

 

rhodiolin pentru depresie

Care sunt simptomele Hemianopsiei?

Mergi la cuprins

In special in cazurile de hemianopsie partiala, simptomele pot fi usor confundate cu cele ale altor tulburari. Cel mai adesea, boala nu este simtita de pacient si este depistata numai dupa o examinare prelungita al campului vizual. Hemianopsie este completa (pierderea intregii jumatati al campului vizual) si incompleta (un defect in campul vizual,care nu afecteaza periferia exterioara). Aceste defecte sunt absolute si relative.
Simptomele principale hemianopsiei sunt:

 

 1. pierderea vederii a jumatatii din stanga si dreapta a campului vizual;
 2. atrofie a nervului optic;
 3. pierderea vederii a jumatatii superioare si inferioare;
 4. cresterea tensiunii intracraniene.

Daca ati depistat simptome similare,consultati imediat un medic. Este cu mult mai usor sa previi boala, decat sa tratezi consecintele acestuia.
 

Cum este diagnosticata Hemianopsia?

Mergi la cuprins

Hemianopsia poate fi detectata printr-un test vizual. Aceasta manipulare poate fi efectuata de medicul-oftalmolog. Hemianopsie permite depistarea locului de afectare a caii vizuale.  Se examineaza reactia pupilei la lumina, precum si alte functii vizuale. Pentru a determina cauzele exacte ale aparitiei acesteia este nevoie de a utiliza tomografie computerizata si radiografie craniana. Daca o parte din campul vizual al pacientului este afectata, este cel mai adesea sugerata o scanare RMN. Aceasta poate arata daca exista leziuni ale creierului in zonele care controleaza vederea.
 

Cum este tratata Hemianopsia?

Mergi la cuprins

Tratamentul hemianopsiei consta in eliminarea completa a cauzelor acestei boli. Pe baza constatarilor de diagnosticare a bolilor, specialistul ia decizia, daca este nevoie de indepartarea tumorii sau, de exemplu, indicarea chimioterapiei. Daca nu tratati in timp util hemianopsie, boala poate progresa si duce la pierderea completa sau partiala a vederii.

 

Tratamentul este in functie de cauza care a declansat hemianopsia , astfel ca in unele cazuri vederea poate fi ameliorata in timp, dar in cazul in care au avut loc leziuni ale creierului hemianopsia ramane permaneta. Se pot prescrie anumiti ochelari speciali echipati cu o prisma, astfel ca aceasta prisma sa poata conduce imaginea spre zona unde nu este afectata vederea. Pacienti pot fi invatati sa isi faca un obicei in a se uita continuu si in partea in care nu vad cu campul vizual bun.

Cand va plimbati cu o alta persoana, plasati persoana respectiva pe partea afectata. Intr-un cinematograf, stati pe partea afectata, astfel incat ecranul sa fie in mare parte pe partea neafectata. Acest lucru va maximiza cantitatea de ecran care poate fi vazuta.Abilitatea de a conduce vehicule variaza de la o persoana la alta.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *