Metabolismul poate fi incurajat prin solutii si remedii nautrale pentru a arde mai multe calorii.

10 sfaturi pentru accelerarea naturala a metabolismului si arderea caloriilor

0 recenzii

 

Metabolismul si modul sau de functionare este influentat de cat de activi fizic suntem, de greutate, de factorii genetici, varsta si nivelul hormonilor. Desi nu putem tine sub control anumite elementele ce pot perturba ritmul metabolic, exista cateva solutii naturale si la indemana oricui care pot accelera arderile metabolice si incuraja pierderea kilogramelor intr-un mod sanatos.
 

1. Nu exagerati cu dietele

 
In incercarea de a scapa de kilogramele diferite putem fi tentati sa apelam la diete drastice bazate pe un aport redus de calorii care, de obicei, fac mai mult rau decat bine in ceea ce priveste metabolismul nostru.
De exemplu, daca organismul nostru este obisnuit sa proceseze carne sau branzeturi grase, trecerea brusca la un regim vegetarian va provoca disconfort gastrointestinal, si poate determina aparitia senzatiei de oboseala sau chiar dezhidratare. De asemenea, scaderea subita a aportului caloric va trimite semnale organismului sa intre in starea de "infometare", ceea ce inseamna ca metabolismul va incetini pentru a conserva energie. Un ritm sanatos de slabire este de 1 kg pe saptamana, iar ceea ce garanteaza acest lucru este arederea a cel putin 500 de calorii mai mult decat consumam prin intermediul exercitiilor fizice si unei alimentatii sanatoase. 
 

2. Lucrati la obtinerea masei musculare

 
Exista o zicala care spune ca muschii consuma mai multe calorii decat grasimea. Pentru fiecare jumatate de kilogram de grasime pe care o inlocuim cu masa musculara, ne acceleram metabolismul cu 6 calorii pe zi. Desi nu pare mult, cu timpul, cifrele incep sa se adune si in ritmul pierderii a 500 de grame de grasime pe saptamana, la sfarsitul unui an metabolismul va fi accelerat cu peste 300 de calorii. 
 

3. Mancati mai multe proteine

 
Una din cele mai bune metode de a construi masa musculara si accelerarea metabolismului este consumul proteinelor. Soia, nucile, legumele, carnea slaba si pestele de apa dulce precum tonul sau sardinele sunt surse perfecte de proteine. Proteinele ajuta si la mentinerea nivelului de zahar din sange, ceea ce inseamna un aport de energie pe tot parcursul zilei, o ardere sustinuta a caloriilor intre mese si reducerea poftei de gustari pe baza de carbohidrati si grasimi.
 

4. Urmati un program bine stabilit

 
Desi urmarea unui program strict poate fi dificila pentru oamenii al caror stil de viata este unul foarte ocupat, una din cele mai bune variante de incurajare a metabolismului sunt mesele regulate. Nu sariti pentru micul dejun si incercati sa mancati putin si des. Nu uitati sa nu mancati inainte de culcare. 

 

5. Beti o ceasca de cafea

 
Numeroase studii publicate in ultimii ani au aratat ca aceasta bautura, candva blamata pentru cresterea tensiunii arteriale si cresterea riscului de deces la suferinzii de boli cardiovasculare, are mult mai multe efecte benefice decat negative. Cafea incurajeaza arderile metabolice, iar pentru cei care nu sunt fanii ei, acestia pot lua doza de cafeina din ceaiul negru sau verde. 
 

6. Adaugati gheata in bauturi

 
Pentru orice aliment, bautura sau gura de aer, corpul lucreaza pentru a aduce aceste substante la o temperatura optima de 37 grade Celsius. Acest proces de termoreglare arde calorii si cu cat corpul depune mai mult efort in acest sens, cu atat ardem mai multe calorii. Adaugati gheata in cafea, ceai, apa, sucuri sau smothieuri. 

 

7. Puneti muschii la treaba

 
Daca rutina zilnica nu implica prea mult efort fizic, incercati cel putin sa va "treziti muschii" o data la o ora sau doua prin mici reprize de exercitii fizice: sarituri, alergat pe loc, genuflexiuni. Cate seturi trebuie sa facem, depinde de fiecare persoana in parte, insa cel mai bun indicator este ritmul cardiac. Daca simtiti cresterea pulsului si a temperaturii corporale, inseamna ca metabolismul lucreaza mai mult pentru a sustine miscarea brusca de la nivelul muschilor.

 

8. Zinc si fier

 
Zincul este esential pentru sute de procese enzimatice ce au loc in organism, printre care se numara digerarea proteinelor sau reglarea dioxidului de carbon din sange. Fierul este necesar pentru transportul oxigenului in sange. Deficienta de zinc sau de fier se manifesta prin stare de letargie, pierderea poftei de mancare si incetinirea metabolismului. Este important sa ne asiguram doza optima din aceste doua minerale prin consumul de carne rosie, ficat, crustacee, nuci, seminte.
 

9. Nu va feriti de grasimile sanatoase

 
Acizii grasi esentiali sanatosi precum cei aflati in uleiul de masline, pestii de apa rece si anumite tipuri de seminte, sunt importanti pentru producerea hormonilor. Fara acestia, hormonii pot suferi malformatii, rezultand astfel in probleme fiziologice precum functionarea anormala a metabolismului sau ingrasare. 

 

10. Alte alimente care incurajeaza metabolismul

 
Ceaiul verde contine catehine si aminoacizi care accelereaza arderile metabolice.
Piperul Cayenne si capsaicina continuta in acesta creste fluxul de sange in tractul digestiv si ofera o usoara sustinere metabolismului.
Apa cu lamaie este o solutie perfecta pentru mentinerea hidratarii organismului si sanatatea metabolica.
Sarea de Himalaya este o alta resursa bogata de energie si hidratare, care ofera totodata corpului minerale.
 

Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *