Ficatul gras, sau steatoza hepatica, este un termen care descrie acumularea de grasime la nivelul ficatului

Recomandari de tratamente naturiste pentru ficat gras

0 recenzii
Recomandari de tratamente naturiste pentru ficat gras

Cuprins

1. Care sunt simptomele ficatului gras?
2. Care sunt cauzele ficatului gras?
3. Care sunt tipurile de ficat gras?
4. Cine este in pericol?
5. Cum este tratat ficatul gras?
6. Cum pot preveni un ficat gras ?

Ficatul gras, sau steatoza hepatica, este un termen care descrie acumularea de grasime la nivelul ficatului. Este normal sa aveti cantitati mici de grasime in ficat, dar depasirea unor limite se poate transforma intr-o problema de sanatate.

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din organism. Este responsabil pentru o gama larga de functii, inclusiv prelucrarea a tot ceea ce mancam si bem si filtrarea substantelor nocive din sange. Ficatul gras in stadiu precoce este diagnosticat atunci cand proportia celulelor hepatice care contin grasimi este mai mare de 5%. Acest lucru este adesea diagnosticat prin examinarea probelor mici din ficat sub microscop.

Ficatul are capacitatea de refacere a celulelor hepatice, insa cand apar daune repetate, are loc cicatrizarea permanenta. Aceasta afectiune se numeste ciroza. In forme usoare, ficatul gras poate fi o afectiune reversibila care se poate imbunatati cu modificari ale stilului de viata, cum ar fi modificarile dietei, scaderea in greutate si cresterea activitatii fizice. In multe cazuri, ficatul gras nu are simptome.

Ficatul gras devine o boala din ce in ce mai frecventa, afectand in prezent aproximativ 25-30% din populatia Europei.

Care sunt simptomele ficatului gras?

Mergi la cuprins

Ficatul gras nu are de obicei simptome asociate. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca aproximativ 20% dintre persoanele cu inflamatie hepatica  se transforma in afectiuni mai grave. Daca se intampla acest lucru, este posibil sa fiti obosit sau sa simtiti disconfort abdominal. Daca ficatul devine inflamat, este posibil sa aveti simptome precum:

  • Lipsa poftei de mancare;
  • Pierdere in greutate;
  • Durere abdominala;
  • Oboseala;
  • Confuzie;

Care sunt cauzele ficatului gras?

Mergi la cuprins

Cea mai obisnuita cauza a ficatului gras identificata in majoritatea cazurilor este consumul de alcool. In multe cazuri, este mult mai putin clar ce cauzeaza ficatul gras la persoanele care nu consuma alcool. Cu toate acestea, o greutate corporala mai mare, o dieta bogata in zahar prelucrat, trigliceride ridicate, diabet zaharat, activitate fizica scazuta si genetica reprezinta o cauza.

Ficatul gras se dezvolta atunci cand organismul creeaza prea multa grasime sau nu poate metaboliza suficient de eficient grasimea. Excesul de grasime este stocat in celulele hepatice unde se acumuleaza si cauzeaza boala hepatica.
Pe langa consumul de alcool, alte cauze comune ale ficatului gras includ:

  • Obezitate;
  • Hiperlipidemia sau nivelurile ridicate de grasimi din sange, in special trigliceridele crescute;
  • Diabet;
  • Mostenire genetica;
  • Reactiile adverse ale anumitor medicamente;
rhodiolin pentru depresie

Care sunt tipurile de ficat gras?

Mergi la cuprins

Exista doua tipuri de baza de ficat gras: nealcoolice si alcoolice.

Ficatul gras prezinta doua tipuri principale:

  • steatoza alcoolica;
  • steatoza non alcoolica;

Cine este in pericol?

Mergi la cuprins

Ficatul gras este acumularea de grasimi suplimentare in ficat. Este mai probabil sa se dezvolte daca sunteti supraponderal. De asemenea, diabetul de tip 2 poate creste riscul pentru ficatul gras. Acumularea de grasime in ficat a fost legata de rezistenta la insulina, care este cea mai frecventa cauza a diabetului de tip 2.
Alti factori care pot creste riscul pentru ficatul gras includ:

  1. Consumul excesiv de alcool;
  2. Supradozarea anumitor medicamente;
  3. Sarcina;
  4. Colesterol ridicat;
  5. Niveluri ridicate ale trigliceridelor
  6. Activitate fizica scazuta

Cum este tratat ficatul gras?

Mergi la cuprins

Liver Aid de la Calivita contine seleniu si silimarina, dar si aminoacizi esentiali pentru revitalizare si regenerare. Este un supliment alimentar hepatoprotector. Daca ai un stil de viata dezordonat consumi alimente procesate si de tip fast food destul de des, atunci este indicat sa consumi Liver Aid de la Calivita. In timpul vietii, corpul nostru se confrunta cu o multitudine de factori care cauzeaza afectiuni hepatice. Acestea includ anumite substante chimice (pesticide, vopsele, solventi), medicamente (anumite antibiotice, administrarea prelungita de pastile contraceptive etc.). Consumul excesiv de alcool este daunator ficatului.

Adesea, exista si o inflamatie a ficatului (hepatita) cauzata de diferite boli virale.
In cazul expunerii cronice pe termen lung la substante toxice (factori de mediu, alcool, nicotina, antibiotice si alte medicamente), metabolismul hepatic este perturbat si se poate ajunge la ciroza. Prin urmare, este necesar sa se ia masuri in timp util pentru a proteja ficatul.

Restaurarea celulelor hepatice este extrem de accelerata de actiunea aminoacizilor cu continut de sulf (metionina, cistina, cisteina). Metionina este cea mai importanta dintre aminoacizii continuti de Liver Aid. Principalul sau rol este de a neutraliza radicalii liberi. L-cisteina il ajuta in acest caz, impreuna cu seleniu si acid alfa-lipoic. L-cisteina se opune efectelor daunatoare asupra celulelor hepatice si neutralizeaza efectele negative ale alcoolului si ale fumatului asupra ficatului. L-cisteina ajuta arginina sa asigure functia de detoxifiere a ficatului.

In plus fata de aminoacizii (L-arginina, L-cisteina, L-ornitina si metionina) pentru functia hepatica normala sunt de asemenea necesare alte substante continute de Liver Aid. Cromul, care mareste actiunea insulinei, faciliteaza schimbul de proteine, grasimi si carbohidrati; L-carnitina implicata in metabolismul celular, precum si in producerea de energie. Cromul si carnitina joaca un rol important in metabolismul ficatului si il protejeaza de grasime.
Liver Aid este un supliment progresiv cu orientare hepatoprotectoare. Desi a fost creat in primul rand pentru prevenire, este foarte util si in tratamentul bolilor hepatice care au aparut deja.

Un alt hepatoprotector eficient este spirulina. O alga albastra-verde, bogata in proteine, vitamine, minerale si antioxidanti, spirulina este adesea considerata a fi una dintre cele mai nutritive suplimente. Mai exact, unele dintre substantele nutritive ale spirulinei includ:

  1. Complex de vitamine B
  2. Beta caroten
  3. Vitamina E
  4. Mangan
  5. Zinc
  6. Aminoacizi
  7. Cupru
  8. Seleniu
  9. Fier
  10. Acid linolenic

Aceasta alga alb-verde este adesea mentionata ca un super-aliment. Mentine sistemul imunitar, combate infectiilor, stimuleaza cresterea probiotica in tractul gastrointestinal, lupta impotriva cancerului oral si protejeaza ficatul impotriva efectelor nocive.
Pe langa suportul pe care il ofera sistemului imunitar, potentialul sau de a proteja ficatul este ceea ce face ca spirulina sa fie atat de utila pentru persoanele cu afectiuni hepatice cronice. Exista dovezi care sugereaza ca spirulina poate ajuta la protejarea impotriva leziunilor hepatice, a cirozei si a insuficientei hepatice la cei cu afectiuni hepatice cronice.
Pe langa acestea, se mai recomanda si produsul Culevit. Culevit este un produs unic, imbunatatit stiintific pentru suplimentarea si sustinerea terapiilor oncologice conventionale.Componentele active sunt substante esentiale, importante si naturale care pot fi gasite si in corpul uman. Consumul continuu de Culevit asigura cresterea acestor substante.
Culeviteste un amestec natural de vitamine si aminoacizi, in care aminoacizii, vitaminele si alte substante  se gasesc in cantitati semnificative si care joaca un rol important in regenerarea si intarirea organismului in cazul bolilor severe, a pierderiiin greutate sau in cazul unei stari generale proaste. Culevit poate ajuta la prevenirea diviziunii celulare anormale si poate promova mecanismul de protectie al organismului impotriva tumorilor.
Culevit contine arginina, functionand astfel pentru a reduce masa de grasimi si trigliceridele la diabetici. Acelasi studiu a constatat ca suplimentarea cu arginina a redus nivelurile de trigliceride, tocmai de aceea Culevit este util in tratamentului ficatului gras sau in procesul de regenerare al acestuia.
Tineti cont de faptul ca activitatea fizica si eliminarea sau adaugarea anumitor tipuri de alimente la alimentatia dumneavoastra  reprezinta un pas important in tratarea ficatului gras.

Cum pot preveni un ficat gras ?

Mergi la cuprins


Protejarea ficatului este una dintre cele mai bune modalitati de a preveni ficatul gras si complicatiile acestuia. Puteti incepe prin a lua mai multi pasi:

  1. Limitati sau eliminati alcoolul din dieta dumneavoastra.
  2. O dieta sanatoasa si echilibrata.
  3. Controlati diabetul daca ati dezvoltat aceasta afectiune.
  4. Cel putin 30 de minute de exercitii in majoritatea zilelor saptamanii.

Modificarile stilului de viata s-au dovedit a afecta progresia acestuia. Aceasta poate include pierderea in greutate, mentinerea unei alimentatii sanatoase sau abordarea unor cauze care stau la baza, cum ar fi hipotiroidismul.
Urmand aceste sfaturi si apeland cu incredere la suplimentele enumerate mai sus, nu numai ca vei mentine ficatul sanatos, dar si vei imbunatati sanatatea.

 


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Culevit1-1-1Are in compozitie Metionina, o substanta necesara ficatului pentru a descompune grasimile
Liver Aid1-0-1Este bogat in arginina, substanta folosita in detoxifierea ficatului
Spirulina Max0-1-0Hraneste celula hepatica si contribuie la scaderea colesterolului din sange

Pret total produse recomandate 430.28 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *