Cauze si simptome pentru dereglarile hormonale

Dereglarile hormonale

0 recenzii

Cuprins

1. Cauzele dereglarilor hormonale
2. Simptome:

Hormonii au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului oricarei femei. Orice dezechilibru hormonal iti va afecta in mod direct starea de spirit, dorinta sexuala, fertilitatea si ovulatia. Functionarea normala a glandelor care secreta acesti hormoni sunt influentate de diversi factori, cum ar fi alimentatia, stilul de viata, activitatea fizica, stresul, emotiile, varsta si ovulatia.

Te simti umflata si irascibila? Un dezechilibru hormonal ar putea fi vina. Hormonii sunt "mesageri" chimici care influenteaza modul in care functioneaza celulele si organele. Este normal ca nivelurile dvs. sa fie diferite  inaintea menstruatiei sau in sarcina ori la perioada menopauzei. Dar unele medicamente si probleme de sanatate pot determina nivelurile hormonale sa fluctueze.

Cauzele dereglarilor hormonale

Mergi la cuprins
Exista numerosi factori care pot afecta echilibrul hormonal si, implicit, ciclul menstrual normal. Ei sunt de doua tipuri: de natura medicala si de natura sociala.

Printre factorii de natura sociala se numara stresul, consumul de droguri, cofeina, alcoolul, un regim alimentar nepotrivit, lucrul in mediul toxic, poluarea, toxicitatea din alimente, apa si aer.

Simptome:

Mergi la cuprins

  • Menstruatii neregulate

Cele mai multe perioade menstruale se incadreaza intre 21 - 35 de zile. Daca menstruatia este neregulata, s-ar putea ca hormonii sa fie de vina (estrogen si progesteron).  Dar perioadele neregulate pot fi si un simptom al unor probleme de sanatate cum ar fi sindromul ovarului polichistic (PCOS).

  • Insomnii

Daca nu va odihniti suficient, sau daca somnul nu este odihnitor, hormonii ar putea fi de vina. Daca nivelurile dvs. de progesteron  sunt mai mici decat de obicei, acest lucru poate face dificila adormirea. Estrogenul scazut poate declansa bufeuri si transpiratii nocturne, ambele putand face dificila odihna.

  • Acnee

Acneea dinaintea perioadei menstruale este normala. Excesul de androgeni (hormonii "masculi" ) poate provoca o suprasolicitare. Androgenii afecteaza, de asemenea, celulele pielii din si in jurul foliculilor de par. Aceste lucruri va pot bloca porii si pot provoca acnee.

  • Probleme de memorie

Expertii nu stiu exact cum influenteaza hormonii creierul.  Problemele de atentie si memorie sunt deosebit de frecvente in timpul perimenopauzei si menopauzei. Dar ele pot fi, de asemenea, un simptom al altor afectiuni legate de hormoni, cum ar fi boala tiroidiana

  • Oboseala

Esti obosit tot timpul? Oboseala este unul dintre cele mai frecvente simptome ale unui dezechilibru hormonal. Excesul de progesteron te poate face somnos. Un test de sange simplu numit panou tiroidian va poate spune daca nivelul dumneavoastra este prea scazut.

  • Schimbari de dispozitie si depresie

Te simti de parca nu ai fi tu? Ai nervi de la orice lucru marunt? E clar ca ai probleme cu hormonii. Stim, nimeni nu vrea sa auda asta, insa starile de nervi sunt cauzate de cele mai multe ori de dezechilibrele intre hormoni. Incearca sa te calmezi cu niste yoga, dans sau sport.

  • Cresterea apetitului si cresterea in greutate

Iti este pofta mai mult ca de obicei de prajituri si de cine stie ce mancaruri? Cauzele acestor pofte pot fi dereglarile hormonale. Incearca sa ai o dieta sanatoasa. Asta inseamna sa renunti la alcool, sa consumi multe legume si fructe, carne de peste, cereale integrale, oua, lactate, ulei de masline si sucuri naturale.

  • Dureri de cap

O multime de lucruri le pot declansa. Dar pentru unele femei, nivelul de estrogen este responsabil. De aceea este obisnuit ca durerile de cap sa apara inainte sau in timpul menstruatiei, cand estrogenul este in declin.

  • Scaderea libidoului

Unul dintre cele mai comune simptome ale dereglarilor hormonale este apetitul sexual scazut, aproape de zero, care vine de obicei impreuna cu problemele de somn si uscaciunea vaginala.

  • Caderea parului

Daca in corp apare un dezechilibru intre dihidrotestosteron si testosteron, te poti confrunta cu caderea excesiva a parului. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, cel mai bine este sa consulti un medic de specialitate.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *