6 alimente care va vor ajuta sa cresteti nivelul serotoninei

6 alimente care va vor ajuta sa cresteti nivelul serotoninei

0 recenzii

Cuprins

1. Ce este serotonina?

Serotonina este neurotransmitatorul, mesagerul creierului, pe care majoritatea oamenilor de stiinta ii atribuie sentimentelor de fericire, scrie goodhousekeeping.com. Cresterea nivelului de fercire este extrem de simpla, constand in adoptarea catorva obiceiuri simple, printre care si consumul de ciocolata.

Nivelul scazut de serotonina afecteaza aproape toate aspectele vietii, de la pofta de mancare pana la somn, memorie, apetit sexual si (desigur) starea de spirit. Exista o mare varietate de alimente care, datorita calitatii nutritionale, cresc nivelul serotoninei. Aceasta ajuta bunastarea emotionala. Desi exista multi factori care intervin in activitatea acestui neurotransmitator, obiceiurile alimentare au o influenta pozitiva asupra echilibrului sau.

Problema este ca multi oameni urmeaza o dieta bazata pe produse rafinate, pline de grasimi, zaharuri si alti compusi nocivi. Din acest motiv, consumul de alimente care cresc productia de serotonina este benefic pentru sanatatea dvs., deoarece imbunatateste starea dumneavoastra de spirit.

Ce este serotonina?

Mergi la cuprins


Nivelurile serotoninei
In general, serotonina interfereaza direct cu starea dumneavoastra de spirit. La urma urmei, este una dintre substantele chimice care ajuta la reducerea stresului si depresiei. Cand productia de serotonina este ridicata, va permite sa simtiti un sentiment de placere si bunastare care aduce alte beneficii fizice si emotionale importante. Prezenta serotoninei in organism este legata de controlul apetitului si de reglarea ciclurilor de somn. In plus, afecteaza si comportamentul social, dorinta sexuala si memoria.
Alimente care cresc nivelul serotoninei.


Acum, vom analiza alimentele care contribuie la obtinerea unor niveluri stabile de serotonina In general, puteti manca aceste alimente in mod regulat in dieta dumneavoastra. Acest lucru va va oferi corpului proprietati care sa va ajute sanatatea emotionala.

1. Turmeric
Cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare, turmericul este cu adevarat un "antidepresiv" natural. Nutrientii sai esentiali sustin procesele responsabile pentru segregarea hormonilor de fericire: serotonina si endorfinele.Apoi, acest lucru blocheaza activitatea enzimei monoaminooxidaza, care contribuie la dezechilibrele emotionale.

2. Ton
Datorita compozitiei sale nutritionale interesante, tonul este una dintre soiurile de peste care are cele mai multe beneficii pentru bunastarea mintala. In primul rand, tonul asigura cantitati mari de vitamine B. Acestea sunt necesare pentru a regla activitatea sistemului nervos. In plus, contine acizi grasi omega 3. Acestea sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a elimina lipidele daunatoare si de a reduce inflamatia.
Mineralele esentiale imbunatatesc productia de serotonina. In plus, ele maresc chiar si nivelurile de energie in cazurile de depresie.

3. Drojdie de bere
Drojdie de bere este unul din produsele alimentare care a castigat popularitate in ultimii ani. Se evidentiaza pentru puterile sale relaxante si energice. Dupa cum va puteti imagina, acestea sunt minunate pentru depasirea dezechilibrelor de dispozitie. Mai intai de toate, drojdia de bere este o sursa importanta de vitamina B. Acestea sunt necesare pentru a intari functionarea creierului si a sistemului nervos.
In plus, stimuleaza producerea de serotonina si endorfine, substante chimice care ofera placere si imbunatatesc bunastarea.

4. Avocado
Este delicios si poate fi inclus in orice plan de masa. De asemenea, avocado contine substante nutritive esentiale importante. Acestea sustin productia de hormoni de fericire. Avocado este o sursa de magneziu si piridoxina. Acestia sunt compusi necesari pentru producerea optima a serotoninei. In plus, contine acizi grasi polinesaturati care cresc nivelul de energie, precum si performanta fizica si psihica.

5. Seminte de floarea-soarelui
Semintele de floarea soarelui au un continut scazut de calorii si contin acizi grasi esentiali. Aceste proprietati, pe langa puterea lor de satietate, sunt o hrana foarte sanatoasa. Semintele contin cantitati semnificative de magneziu si zinc. Acestea sunt minerale care sprijina echilibrul hormonilor de sanatate. In plus, acizii lor grasi sanatosi imbunatatesc sanatatea cardiovasculara si metabolismul.

6. Banane
Bananele sunt unele dintre cele mai recomandate fructe atunci cand vine vorba de imbunatatirea starii de spirit. In primul rand, zaharurile lor naturale ajuta la cresterea nivelului de energie, ceea ce sporeste senzatia de vitalitate. Continutul mare de triptofan le face unul dintre cele mai bune alimente pentru o productie adecvata  de serotonina. In plus, ele contin vitamine B si antioxidanti. Odata ce corpul le absoarbe, ele regleaza procesele sistemului nervos.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Bristol, 90% din cantitatea totala de serotonina ajunge in sistemul gastrointestinal, ajutand la buna functionare a acestuia. Aflata in celulele enterocromafine care captusesc intestinele si stomacul, serotonina se elibereaza atunci cand mancam si influenteaza contractiile care imping mancarea in tubul digestiv. De aceea, daca nu exista in cantitati suficiente, poate cauza aparitia unei boli frecvente si neplacute: sindromul de intestin iritabil.

S-a observat ca o cantitate scazuta de serotonina la nivelul creierului se poate asocia cu cresterea agresivitatii, iritabilitatii, impulsivitatii, precum si cu tulburari de somn, pofta de mancare ridicata (in special pentru dulciuri), insomnie, depresie, tulburare obsesiv-compulsiva, anxietate, panica. De asemenea, un nivel scazut de serotonina se poate asocia cu risc mai mare de a dezvolta dependenta.
Expunerea la lumina, exercitiul fizic, schimbarea modului in care ganditi (fie prin psihoterapie, fie prin efort personal) pot reprezenta cai eficiente de crestere a nivelului  de serotonina.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *