PRODUSE CALIVITA - TRANSPORT GRATUIT La comenzi de peste 400 RON
Care sunt cele mai frecvente 8 alergii ,factori care le declanseaza, remedii si solutii naturiste

8 alergii alimentare comune. Cauze declansatoare si simptome

0 recenzii
8 alergii alimentare comune. Cauze declansatoare si simptome

Orice produs alimentar poate provoca o alergie. Cu toate acestea, doar anumite alimente provoaca cel putin 90% din reactiile alergice . Substanta care provoaca o reactie alergica la alimente sau bauturi se numeste "alergen".

In ceea ce priveste produsele alimentare, aproape toate alergenii sunt proteine. Pentru majoritatea oamenilor, aceste proteine ​​nu sunt alergeni, deoarece sistemul imunitar nu reactioneaza. Alergia este reactia sistemului imunitar la aceste proteine ​​care provoaca o reactie alergica.
Printre copii, cele mai multe reactii alergice la alimente sunt cauzate de arahide, lapte, soia, nuci , oua si grau. Adultii alergici reactioneaza in mod tipic la citrice, nuci, pesti, arahide, crustacee si grau.

 

 

  • Oua

La fel ca majoritatea alergiilor alimentare, alergia la oua este mai frecventa in copilarie si aproximativ jumatate dintre copiii care o au, vor creste cu ea pana la varsta de 3 ani. In cateva cazuri, alergia la oua poate provoca anafilaxie.

Trei proteine ​​provoaca alergii la oua:

  1. ovomucoid
  2. ovalbumina
  3. conalbumin

Gatitul poate distruge unele dintre aceste alergene, dar nu si altele. Deci, unii oameni ar putea reactiona la ouale gatite, precum si la ouale crude. Ocazional, cineva ar putea avea alergie la ou datorata unei alte alergii la carnea de pui, prepelita sau curcan sau la pene de pasare.

  • Peste

Alergia la  peste poate provoca adesea reactii severe, inclusiv anafilaxie. Adultii au mai multe sanse de a avea o reactie alergica la pesti si crustacee decat copiii, ceea ce este probabil datorita faptului ca adultii mananca mai des aceste alimente.

Persoanele alergice la un tip de peste, cum ar fi codul, reactioneaza deseori la alte tipuri de pesti, cum ar fi merluciu,  macrou si altele. Acest lucru se datoreaza faptului ca alergenii din aceste pesti sunt destul de asemanatori. Gatitul nu distruge alergeni de peste. De fapt, unii oameni cu alergie la peste pot fi alergici la peste gatit, dar nu crud.

  • Lapte

Alergia la laptele de vaca este cea mai frecventa alergie alimentara din copilarie. O reactie poate fi declansata de cantitati mici de lapte, fie transmise copilului prin laptele matern al mamei din produsele lactate pe care le-a mancat, fie din alimentatia copilului cu lapte de vaca.
 

Simptomele alergiei la lapte

Simptomele alergiei la lapte sunt adesea usoare si pot afecta orice parte a corpului. Acestea pot include:

 

  1. eruptii cutanate
  2. diaree
  3. varsaturi
  4. crampe stomacale

In foarte putine cazuri, alergia la lapte poate provoca anafilaxie.

  • Oleaginoasele

Alergia la oleaginoase este, de obicei, pe tot parcursul vietii.  Oleaginoasele care pot provoca cel mai adesea reactii alergice sunt:

  1. nuci
  2. alune de padure
  3. migdale
  4. nuci pecan
  5. nuci braziliene
  6. nuci de macadamia
  7. nuci caju

In cazuri rare, toate aceste nuci pot provoca anafilaxie la persoanele sensibile. Uneori, persoanele care au o alergie la un tip de oleaginoase, vor reactiona si la alte tipuri.

  • Arahidele

Arahidele sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare si pot provoca reactii severe, inclusiv anafilaxie. Acestea contin alergeni care nu sunt distrusi prin gatire sau prajire. Alergia la arahide poate fi atat de severa incat cantitatile foarte mici pot provoca o reactie. Din acest motiv, intrarea in contact cu urme de arahide poate fi suficienta pentru a provoca o reactie la persoanele sensibile.
Uleiul de arahide rafinat se considera a fi sigur pentru persoanele cu alergie la arahide, deoarece proteinele care cauzeaza reactii alergice sunt eliminate in timpul procesului de fabricatie. Cu toate acestea, uleiul de arahide presat la rece sau nerafinat poate contine cantitati mici de alergeni de arahide, ceea ce poate provoca o reactie alergica la persoanele sensibile.

Unii oameni cu alergie la arahide ar putea, de asemenea, sa reactioneze la alte legume cum ar fi:

  1. soia
  2. fasole verde
  3. fasole rosie
  4. Mazare

 

  • Crustacee

Alergia la crustacee este destul de comuna. Multe tipuri diferite de crustacee pot provoca reactii la persoanele sensibile, inclusiv:

  1. creveti
  2. homar
  3. crab
  4. rac
  5. stridii
  6. scoici
  7. midii

Persoanele care sunt alergice la un tip de crustacee gasesc adesea ca reactioneaza la alte tipuri. Alergia la scoici poate provoca adesea reactii severe, iar unii oameni pot chiar sa reactioneze la vaporii de la gatitul crustaceelor.

  • Soia

Alergia la soia este o alergie obisnuita in copilarie. Simptomele alergiilor la soia sunt similare cu alergia la lapte si includ:

  1. eruptii cutanate
  2. diaree
  3. varsaturi
  4. crampe stomacale

Unii oameni cu alergie la soia ar putea, de asemenea, sa reactioneze la lapte. Foarte rar, soia poate provoca anafilaxie.
Soia este utilizata ca ingredient in aproximativ doua treimi din toate produsele alimentare produse, inclusiv produse de panificatie, dulciuri, bauturi, cereale pentru micul dejun, inghetata, margarina, paste, carne prelucrata.

  • Grau

Alergia la grau este frecventa, in special la copii. Unul dintre principalii alergeni din grau este o proteina numita gliadin, care se gaseste in gluten. Din acest motiv, se recomanda uneori persoanelor care au o alergie la grau sa aiba o dieta fara gluten. Ca si in cazul tuturor alergiilor alimentare, persoanele care suspecteaza ca pot fi alergice vor trebui sa vorbeasca cu medicul inainte de a-si modifica dieta.

  • Alte alergii alimentare comune

Oamenii pot fi alergici la aproape orice alimente. Ca urmare, exista multe alergii care afecteaza o multime de oameni, dar nu fac parte din celelalte; Acestea includ:

Cereale- cele mai frecvente alimente din aceasta categorie sunt ovaz, grau, porumb , orez, secara si orz.
Alergia la nuca de cocos - mai putin frecventa, desi pacientii pot prezenta anafilaxie.
Alergia la fructe si legume - reactiile alergice la fructe si legume sunt, de obicei, usoare. Prajirea legumelor deseori distruge alergenii.
Semintele de pin pot provoca reactii alergice severe, inclusiv anafilaxie. Persoanele care sunt alergice la semintele de pin ar putea, de asemenea, sa reactioneze la arahide si nuci.
Alergia la carne - persoanele cu alergie la carne ar putea reactiona la carne de vita, carne de oaie, carne de porc sau pui. Gatitul distruge o parte din alergeni din carne, dar unii oameni vor reactiona in continuare.
Alergia la susan - alergie la susan este in crestere, probabil pentru ca este mai frecvent utilizat. Semintele de susan, uleiul de susan si alte produse de susan, cum ar fi tahini, pot provoca anafilaxie.
Condimente- reactiile la condimente sunt, de obicei, usoare, dar reactiile severe pot avea loc  ocazional. Unii oameni devin alergici la mustar, coriandru, chimen, fenicul, boia de ardei sau sofran.
Daca in familia dvs exista deja un istoric al prezentei alergiilor atunci riscul de a avea si dvs este unul sporit. Daca ambii parinti au alergii alimentare, aveti o sansa de 75% de a avea si dvs alergii. Daca unul dintre parinti are alergii alimentare, atunci dvs aveti 30 – 40% sanse. Daca nici unul dintre parinti nu are alergii, posibilitatile sunt foarte mici, sub 10 – 15%.
Cum se pune diagnosticul de alergie alimentara?
Medicul trebuie sa puna accentul pe istoria personala si familiala a persoanei in cauza. Trebuie puse intrebari referitoare la momentul aparitiei simptomelor, la continutul meselor si gustarilor luate etc. In final, acesta completeaza diagnosticul prin efectuarea unor teste, dupa caz:

Care sunt semnele unei alergii alimentare?Teste cutanate. Se vor aplica pe piele o serie de solutii ce contin o cantitate mica de alergeni. Apoi, cu ajutorul unui ac, se inteapa pielea.


Reteta de tratament cu produse naturiste
Produs Naturist Dimineata-Pranz-Seara Indicatii
Beta Carotene 9000 1-1-0 Are un continut bogat in Vitamina A care protejeaza pielea
Evening Primrose Oil 1-1-1 Este un foarte bun anti infalamator
Noni Organic Sirop 1-1-0 Are o actiune benefica pentru imunitatea protejand organismul de alrgeni
Stress Management B Complex 1-1-0 Este un complex de vitamine B care protejeaza organismul impotriva stresului

Recenzii


lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *